kwekerij Duinland
''kwaliteit, duurzaamheid en vooruitstrevend maakt ons bijzonder''
nevelinstallatie

Duurzaamheid en energiebewust is de toekomst.

Ook wij zijn er van bewust dat er meer met het millieu gedaan moet worden. Zo proberen wij zo energieneutraal mogelijk te telen.

Zo maakt het bedrijf gebruik van een WKK voor eigen electriciteit, warmte en CO2. Voor het optimaliseren van de groei gebruikt het bedrijf rest CO2 van een OCAP (afvalproduct van Shell). Voor het nog zuiniger omgaan met energie is een vernevelingsinstallatie geïnstalleerd in 2010 (zie foto hiernaast).

Samen met een ander bedrijf zit Kwekerij Duinland in een energiekluster om alle energie zo optimaal te gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van 2 WKK's van 1,2 megawatt per stuk en een gezamenlijke warmtebuffer van 1750 m³. Vanaf 2010 bestond de kwekerij uit 18.000 m². In dat zelfde jaar is de kwekerij uitgebreid en is er nog eens 22.000 m² bijgekomen. 


99% lichtdicht!

Het bedrijf voldoet geheel aan de lichtregels en is voor 99% lichtdicht te krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbel schermdoek. Hiervoor is één schermdoek om overmatig licht in het voorjaar en zomer tegen te houden. En een verduisterings / energiedoek om energie te besparen in de winter, en licht af te schermen in de nacht.


Kwaliteits keurmerk

Wij zijn MPS A+ gecertificeerd, dat houd in dat onze bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. Mede dankzij onze duurzame 'Groen Label Kas' zijn wij op basis van het A-B-C (waarbij C het laagste en A het hoogste) certificaat A+ gecertificeerd. Hiermee kunnen wij onderscheid maken in onze marktpositie, dit omdat er tegenwoordig steeds meer naar duurzaamheid word gekeken waardoor de vraag naar duurzame producten toeneemt. 

voor ons eigen keurmerk kijk op volgjebloemofplant.nl en vul onze code in. (zie afbeelding hier naast)